Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

fistül catlagı ve hemoroid
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
Hemoroid (Basur) hakkında her şeyi sorabileceğiniz bölüm.
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: fistül catlagı ve hemoroid
#1001
fistül catlagı ve hemoroid 14 Yıl önce Karma: 0  
hocam saygılar
bende yaklasık 17 yıldır makat bölgesınde memelenme vardı bana herhangı bır problem yapmıyordu ama son 5 yıldır ara ara cok agrılı ve yanma cok azda kanama oluyor bu rahatsızlık bana cok agrı verıyor cok doktara gıttım ama care bulamadım suan gene rahatsızım doktara gıttım fistul catlagı var amelıyat olman gerekıyor dedı hemoreid seni rahatsız etmıyor dedi bende amelıyat olmaya karar verdım ama ıyı bır doktara amelıyat olmak istıyorum lutfen bana yardımcı olun sıze sımdıden cok tesekkur ederım saygılarımla hocam bırde amelıyat sonrası agrılımıdır ıyılesme suresı kac gun surer sızden cevap beklıyorum sızın verececyınız cevap benım ıcın cok onemlı hayırlı gunler
adem (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 1
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#1002
Cvp:fistül catlagı ve hemoroid 14 Yıl önce Karma: 7  
Size geçmiş olsun, makatta şişlik (meme), yanma, kanama, ağrı yakınmalarınızın olduğu anlaşılıyor. Fistül çatlağı diye bir tanı olmaz, makat çatlağına fissür adı verilir, bu hak arasında sık olarak rastlanılan bir yanılgıdır. Anal fissür: makat çatlağıdır, perianal fistül ise: makat derisi ile bağırsak arasında tünel olmasıdır. Sizin yakınmalarınız itibari ile perianal fistülden çok, makat çatlağı (anal fissür) ve / veya basur (hemoroid) sorununuz var gibi duruyor, ama tabiiki bu tanı sanal olarak konulamaz.

Makattan kanama nedenlerine bakarsak: 1. Basur (hemoroid) : Hamilelik, sürekli kabızlık ve yanlış tuvalet alışkanlıkları nedeniyle 50 yaş civarındaki her iki kişiden birinde görülen basur veya hemoroid, makat bölgesindeki damarların genişlemesi (varisi) olarak tarif edilir. Tuvalet kağıdında, tuvaletin haznesinde veya büyük abdestinizde parlak kırmızı renkli kan ve dışkılamada ağrı olabilir. Makattan kanamanın en sık görülen nedeni hemoroiddir. 2. Makat çatlağı (fissür) : Makatta çatlak yada tıbbi ifadesi ile ‘anal fissür’ anüs (makat) bölgesini örten deride ağrı, kanama ve kaşıntıya yol açan küçük bir yırtık veya çatlaktır. 3. İltihaplı (infeksiyonlu) ishal: Ani gelişen ishal, mide bulantısı, kusma, baş ağrısı, karın krampları, düşük ateş ve yorgunluk olabilir. Bu ishalin nedeni gıda zehirlenmesi olabilir. 4. Bağırsak kanseri: dışkıda kan görülmesi, bağırsak alışkanlıklarında değişiklik; bir haftadan uzun süren kabızlık, ishal ya da dışkı çapının incelmesi gibi, bağırsağın tam olarak boşalamama hissi, karın ağrıları, nedeni açıklanamayan kansızlık ve yorgunluk hissi, nedeni olmayan kilo kaybı gibi belirtiler gösterir. Makattan kanama durumunda, hastalarımızın büyük bir çoğunluğu başlıca utanma duygusu nedeniyle, ya bir yakınından bilgi almakta, ya da bir eczaneye başvurarak gelişigüzel ilaç almayı tercih etmektedirler. Bu durum, tanıda gecikmeye sebep olmakta ve altta yatan hastalığın çoğu zaman ilerlemesine neden olmaktadır. Bu nedenle makattan kanama varlığında; doğru davranış, bir Genel Cerrahi Uzmanı’na (tercihan yoğun olarak Kolorektal Cerrahi ile uğraşan bir Genel Cerrah) başvurmak olmalıdır.

Saygılarımla,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Uzmanı
www.makatkanamasi.com
www.makattacatlak.com
www.hemoroidbilgisi.com
www.barsakcerrahisi.com
www.taviloglu.com
www.genelcerrah.com
www.kabizlikvekanser.com
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1899
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1