Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

Tuvalete çıkma isteği oluşmuyor
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
Kabızlık (Konstipasyon) hakkında her şeyi sorabileceğiniz bölüm.
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: Tuvalete çıkma isteği oluşmuyor
#6887
Tuvalete çıkma isteği oluşmuyor 3 Yıl, 4 Ay önce Karma: 0  
Hocam bulunduğum bölgede virüs sayıları bi hayli fazla olduğu için şu 2 aylık dönemde hastaneye gitmeye çok çekiniyorum, ondan önce de koronadan dolayı gitmedim geçer dedim.Biliyorum burada tedavi aramak saçma ve gereksiz ama yapacak başka bir şey bulamadım, araştırmadığım hastalık kalmadı 1 haftadır tüm hastalıkları araştırdım baktım neredeyse.Uzun bir yazı olabilir ama rica ediyorum lütfen okuyabilecek zamanınız var ise okur musunuz ?

*İlk öncelllike dışkılamada zorluk korona başladıktan muhtemelen 1 ay sonra oldu diye hatırlıyorum, belki daha az süre olabilir.
*Yksye hazırlandığım için ders çalışmaktan aşırı zevk alıyordum ve programımı bitirmem içinde dışkılama isteğim geldiğinde hep tuttum.Evden başka bir yerde(okulda vs dışkımı yapmam genellikle çok zorda kalmazsam)Bundan öncesinde de parantez içinde belirttiğim gibi ev dışındaki yerlerde çok fazla tuvaletimi yapmam.Hatta okulda işerken bile zorlanıyordum, bu yanmayla vs olmuyordu.Herhangi birinin sesini duyduğumda otomatikmen işeme isteğim olduğu halde kapanıyor ne kadar beklesem de işeyemiyordum.Ve okulda olduğumuz için gazım geldiğinde tutuyordum.
*Bu yaptıklarım şuana kadar bir kabızlık oluşturmadı, çünkü hep hayatım hareket içindeydi haftanın 5 günü antrenmana gidiyordum.Belki bundan dolayı dengeliyordu.
*Koronadan sonra eve kapandığımız dönemde günlerde kabızlığım başladı, geçmedi, geçmedi , geçmedi.
*Sonrasında ise tuvaletimi yapabilir hale geldim ama hiç bir zaman tam boşalmış hissetmedim.Bu olurken de çok üzülüyordum ve aşırı stersliydim.Bu dönemde hem bu sağlık sorunları nedeniyle initharı düşünüp planladığım hem de sınav ve bazı özel durumlardan dolayı bir çok kez psikolojim alt üst oldu, sabah ağlayıp akşam gülüyordum ve o dönemi hatırladıkça şuanki kendimle alakası olmadığını görüyorum
*Depresyonla birlikte hiç dökülmeyen saçlarım dökülmeye başladı, vucudum aşırı derecede yağlanamya başladı saçlarımda öyle.Bunun belki dışkımı tam boşaltamamdan kaynaklı olabileceğini düşündüm.
*Dışkılıyordum ama dışkılarken bir ses duyduğumda yapamıyordum, bir şey aklıma geldiğinde ucuna gelen dışkı geri gidiyor bütün yollar kapanıyor ve bir daha açılmıyordu.En az 15dk sessizlik sağlamak için ellerimi kulaklarıma götürüp kapatarak bir şey düşünmemeye çalışarak dışkımı çıkarıyordum.Fakat dışkım 3x ise ben xsini anca çıkarıyordum.
*Sanki beynimdeki bir merkez dışkımın gelmesini bir tehdit olarak algılıyor ve her defasında kapatıyordu.Kapattıkça ben de zorluyordum başka türlü rahat edemiyorum, ama şu 3 4 aydır hiç bir zaman tam boşaltmış hissi yaşamadım.
*Sonrasında sınava girdim çıktım yine depresyon falan derken oturduğumda elimin altına memeye benzer bir şeyler geldiğini farkettim merak edip fotoğrafını çektim ve anal bölgemde hafif bir şişlik ve birbirine değen iki büzüşük dudak gibi bir şey olduğunu farkettim.O tarafın açılmadığını açılsa bile az bir kısmının açıldığını farkettim.Ama şuana kadar ağrı ve acı olmadı.Sadece bir kez kanama oldu oda çok ama çok küçüktü.
*Bu olay olduktan sonra kasıma kadar böyle devam ettim.Bu kasımda 2 gün önce aile hekimine gittim ve basur olduğumu söyledim(emin olmayarak ama başka çarem yoktu, basura çok benziyordu sadece ağrı ve kanama yoktu) bana fitil ve krem verdi.İnterntten araştırdığımda iç hemoroidin kanama yaparak kendini gösterdiğini o zaman benimki kanamıyorsa bu kremlerin önemi ne diye sorgulamaya başladım.
*Şunuda belirteyim bunların yanında bir de duphalac ilaci yazdı doktor.Bir de hep alaturka tuvalette tuvaletimi yaparım şimdi nedense alfarangada daha rahat yapabiliyorum( rahat derken son 3 günde 2 kez dışkıladım 2sinde de ıkındım bir tanesinde yine alaturkada yaptım ancak çok az dışkıladım ikincisi alfrangada 10 15dk bekleyip ıkınarak yaptım bunda baya bir dışkı çıkardım)
*Şuanki durumumda ise karnım şiş normalde şişman biri değilim, karnımın sol tarafı şiş.Ve 2 gündür tuvalete çıkamıyorum.İstek de gelmiyor, eskiden istek gelirdi gider yapaamzdım şimdi oda yok.Çıldıracağım, bu yılki tüm hedeflerim yine mahvoldu her şey üst üste geliyor mezuna kaldım sırf bunlar yüzünden araştırma yapmaktan programıma bir türlü uyamıyorum.Tuvalete bir giriyorum 30dk bazen o kadar sinir oluyorum ki 4 5 defa girip deniyorum bazen de hiç denemiyorum.Doktora gitmek istiyorum ancak korona var korona olmasa bile devlet hastesinde daha önce gördüğüm muamele sonrası hiç ümidim yok.
*Sizce ne yapmalıyım ? Fitil ve basur kremini kullanayım mı ? Bir de bazen sürekli geğiriyorum sürekli art arda ya da ben isteyerek yapıyorum buda bi 5 yıldır var bende herhalde.Ne yapacağımı bilmiyorum ders çalışmam lazım tam her şey yolunda bu hastalıklar baş gösteriyor, saçlarım acayip seyreldi, ellerim ayaklarım soğuğa dayanamıyor çok fazla donuyor.Örneğin kardeşimin elleri sıcacıkken benim el ve ayaklarım buz gibi oluyor.Bununda belki bunla ilgisi vardır.
*Diyafram nefesi -tuvaletimi yapmaya çalışırken- her alışımda işeme isteği geliyor ve işiyorum, bazen işemeyi ıkınarak yapıyorum yalnız bu sadece dışkılamaya çalışırken oluyor.Sperm rengimde ayrıca sarı bu yüzden idrar yolları hakkında da biraz şüphelerim var
*Sizce bu belirtiler neye işaret ediyor ?
Ek bilgi : Hocam bu yazıyı normalde bir youtube videosunun altına yazmıştım şimdi 3 4 gü geçti ekleme yapayım artık 2 günde 1 dışkılıyorum oda ……………………………. içerek onu içtiğimde ishal oluyorum ama ishal olduğum halde dışkılama isteği gelmiyor, sadece gaz çıkarıyorum ve çıkardığım gaz şuana kadar çıkardıklarımın yanında çok kötü kokuyor.Çürümüş yumurta gibi, 2 günde 1 yapabiliyorum demiştim ama son 2 gündür hiç yapamadım moralimi çok bozuyor.Hastaneye gitmek istiyorum ama haberleri görünce koronadan dolayıda korkuyorum.Yasaklar geçene kadar nasıl idare edebilirim ? Yoksa tüm riskleri göze alıp doktora gideyim mi ? Son 2 gündür koşmama rağmen hala tuvalete çıkamadım, eskisi gibi asla ama asla gelmiyor sadece gazım geldiği zaman gidip tuvalete çömeliyorum bi 10dk bekledikten sonra eğer ortam sessiz ise yapabiliyorum.Oda ishal olduğum için ……………………………. kullandıktan sonra ishal oldum- sıvı kıvamda ve çok az çıkıyor.Ders çalışacağım tam başlıyorum artık her gelen gazda tuvalete gidiyorum günde 6 7 8 kez çıkmama rağmen yapamıyorum.Özellikle akşamaları herkes konuşurken hiç yapamıyorum.Önceden böyle bir sorun yoktu, neden böyle oldu anlamıyorum.
*Son olarak bu durum bana zarar verir mi ? Moralimi çok bozuyor dışkıyı yapamamak ve tam boşalma hissini yaşayamamak.Yks için program yapıyorum ilk gün tüm hedeflerimi tamamlıyorum sonrasında 2.gün tuvalete çıkamayınca üzülüyorum dışkı yapma isteği eskisi gibi gelmiyor.Sonra bunları moralimi bozup tekrardan hastalıkları araştırmaya başlıyorum, günüm berbat oluyor.Programımı tamamlayamadığım için üzülüyorum, psikolojik olarak çok rahatsızlık veriyor.Dışkımı 2 3 gün yapmasam nasıl bir sorun olur ? Yapamadığım zaman dışkı isteği gelmediği zaman bile gidip denemeliyim ? Yazılarınızın çoğunu okudum max 5dk kalın diyorsunuz ama ben imkanı yok 5dk kaldığım zamanlarda yapamıyorum.İlk önce gaz isteği geliyor gazımı çıkarıyorum çıkardıktan sonra tuvalete gidiyorum ve gider gitmez asla yapamıyorum, bekliyorum 5dk kendimi sıkmıyorum ıkınmıyorum(yazıları okuduktan sonra bunları yapmaya başladım) sonra diyafram nefesi alıyorum yavaş yavaş istek gelmeye başlıyor geldikten sonra ucunda sanki beynimle bir savaş yaşıyoruz eğer odağımı kaybedersem yollar kapanıyor açılmış olan makatım kapanıyor ve dışkı geri gidiyor bundan nefret ediyorum.Sonra tekrar odaklanamya ses duymamaya çalışarak dışkıyı geri getirmeye çalışıyorum eğer başarılı olursam ilk çıkış gerçekleşiyor sonrasında rahatlıyorum ama bu şu şekilde oluyor ilk çıkıştan sonra max 30 sn daha rahat yapıyorum sonra yine o savaşı veriyorum ilk çıkışta birzcık ıkınıyorum oda çok fazla değil.Dışkımı biraz çıkardıktan sonra ayaklarım uyuşuyor alaturkada yaptığım için bacağım ağrıyor ve dayanabildiğim kadar dayanıyorum sonra temizlenip ayağa kalkıyorum ayağa kalktığımda hala makatımın ucunda dışkı olduğu hissine kapılıyorum.Biliyorum buradan çözüm aranmaz hekime gitmek lazım ama her yerde korona sayıları tavan yapmış durumda sizce tüm riskleri göze alıp doktora gitmeliyim ? Sporda yapıyorum spor yapmama rağmen bunlar oluyor, yürüyorum, koşuyorum.Hayatımda dışkılamanın bu kadar değerli bir şey olduğunu, dışkımı yapmayı bu kadar özleyeceğim aklıma gelmezdi.
Eğer zamanınızı ayırıp okuduysanız çok teşekkür ederim
emir77 (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 1
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 27/11/2020 15:13 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#6889
Cvp:Tuvalete çıkma isteği oluşmuyor 3 Yıl, 4 Ay önce Karma: 7  
Evladım geçmiş olsun. Mevcut sorun için, bulunduğunuz bölgede, bir İç Hastalıkları (Gastroenteroloji) ve Psikiatri Uzmanı’na danışman yararlı olur. Acil şifa dileğiyle.

Saygılar,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Taviloğlu Proktoloji
Kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının ameliyatlı ve ameliyatsız tedavisi

www.taviloglu.com
www.tavilogluproktoloji.com
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.hemoroiduzmani.com
www.instagram.com/tavilogluproktoloji
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
tr.linkedin.com/in/drtaviloglu
www.dailymotion.com/DrTaviloglu
www.youtube.com/drtaviloglu
www.dailymotion.com/hemoroiduzmani
www.youtube.com/hemoroiduzmani
www.facebook.com/HemoroidUzmani
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1889
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1