Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

makatta fistül
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
Makatta Apse ve Fistül hakkında her şeyi sorabileceğiniz bölüm.
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: makatta fistül
#2008
makatta fistül 13 Yıl, 3 Ay önce Karma: 0  
sayın hocam öncelikle size teşekkür ediyorum böyle bir imkanlar verdiginizden dolayı,hocam size yaklaşık 7.8 ay öncede bir rahatsızlgımdan dolayı sizden bilgi almıştım,hocam ben bagırsak enfeksiyonu geçirdim isal oldum tansiyonum düştü iki kere bayıldım vankomisin tedavisi oldum sonra kabız oldum ve makatım çatladı tedavi olduktan sonra ameliyat şart dediler ve oldum çok canım yandı 100 den fazla igne 6kutu da antibiyotik kullandım tam gecti derken ayagıma iltihap vurdu bir kere tekrar ameliyat sonra 5 defada uyusturarak apseyi akıttılar bu bende psikolojik rahatsızlık verdi başka hastanelere de başvurdum kolonoskopi emarım çekildi incelettim birkaç doktora fistülünüz var ameliyat şart diyorlar sol ayagıma vuruyor 5.6 günde bir şişiyor makatım yara yerinden, hap atıyorum agrımı dindiriyorum. hocam 3 hastaneye gittim eger bir yanlışlık olursa tuvaletini tutamassın,gecmez tekrarlar gibi şeyler söylüyorlar emarım var kolonoskopi yaptırdım kimse kesin konuşmuyor birde hocam bende devamlı gaz var 10.15 dakkada bir gaz cıkarıp duruyorum karnım şişiyor ne yirsem gaz yapıyor,hocam makattan bal sıkıyorum hemen tuvaletime gitmemi saglıyor 3.5 zeytin cekirdegi kadar kömür gibi büyük abdestimi yapıyorum ondan sonra rahatlıyorum,hocam bende afyonluyum burda gazetecilik yapmaktayım devamlı haber yaptıgımdan masa basındayım çaresizim yaklaşık 1.5 senelik evliyim eşimdende utanmaya başladım çünkü alltm akıntı yapıyor veya tam tuvaletime çıkamadıgımdan batıyor bana bu konuda nasıl yardımcı olursunuz size gelsem veya bilgileri göndersem ssk lıyım sizin tedavi masraflarınız ne kadar,hocam bilgilendirirseniz sevinirim ayrıca kanal d deki tv programınızı seyrettim,başarılarınızın devamını dilerim. SAYGILARIMLA
sevki03 (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 1
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#2009
Cvp:makatta fistül 13 Yıl, 3 Ay önce Karma: 1  
Size geçmiş olsun. Bir makat çatlağı (anal fissür) ameliyatı olduğunuz ve sonradan yapılan kolonoskopi ve pelvik MR gibi tetkiklerde sanırımı makat fistülü (anal fistül, anorektal fistül, perianal fistül) sorununuz olduğu belirlenmiş.
Mide barsak sisteminin en son bölümünü oluşturan makat bölgesinin etrafında iki adet kas tabakası yer alır. Dış kas tabakası veya eksternal anal sfinkter dışkıyı tutma işlevini sağlayan çizgili veya istemli kas liflerinden oluşur. İç kas tabakası veya internal sfinkter ise, düz veya istemsiz kas liflerinden oluşur ve kişi bu lifleri kontrol edemez. Her iki kas lifinin dışkı tutma (kontinens) üzerinde ciddi etkileri vardır. Makat kanalının deri ile birleştiği yere açılan bezler mevcuttur. Bu bezlerin görevi, makatın kayganlığını sağlamak ve dışkılama işlevini kolaylaştırmaktır. Bu bezler iltihaplanırsa barsak ile cilt arasında bir tünel gelişir ki buna fistül denir. Makat fistülü hastalığının tedavisi ameliyat sonrası nüks (% 2-10 oranında) veya tekrarlama oranlarının yüksek olması ve ameliyat sırasında dış makat kasının (eksternal anal sfinkter veya dışkı tutma kası) yaralanma olasılığıdır ki bu durum dışkı tutamama (% 0-20 oranında) ile sonuçlanır ve düzeltilebilmesi çok güç bir durumdur. Makat fistülü tanısı sıklıkla Genel Cerrah muayenesi ile konulur. Öncelikle, komplike vakalarda, kolonoskopi tetkiki ile, Crohn hastalığı gibi iltihabi bağırsak hastalıklarını dışlamak gerekir. Bundan sonra ise ilaçlı (kontrastlı) Manyetik rezonans görüntüleme (MRG) ile veya endorektal ultrason (ERUS) ile fistül yolunun (trakt) seyri araştırılır. Endorektal ultrason (ERUS) bir endokopist tarafından endoskop’un ucuna takılmış olan mini bir ultrason cihazı (ERUS) ile veya bir Radyoloji Uzmanı tarafınan rektal prob adı verilen ultrason ucu ile makattan girilerek yapılabilir. Buradaki mantık fistülün seyri sırasında dışı tutma kası (eksternal anal sfinkter) veya leğen kemiğinin taban kasları ile ilişkisini anlamak ve ameliyat öncesindeki planlamayı detaylı yaparak ameliyata hazırlanmaktır. Makat fistülünün tedavisindeki ana ilke bağırsak (birincil ağız) ile deri arasında (ikincil ağız) gelişmiş olan tüneli ortadan kaldırmaktadır. Genellikle tünelin iç ve dış ağızlarını birleştiren bir kesi (fistülotomi) yapılması tercih edilir. Bu işlem sırasında makat bölgesini kontrol eden kasların bir kısmı da kesilir. Fistülün dışkıyı kontrol eden kas (eksternal sfinkter veya istemli kas) ile fazla ilişkisinin olduğu belirlenirse, bu durumda iki aşamalı onarım tercih edilerek işlem ikinci bir ameliyat ile pekiştirilebilir. Dışkıyı tutmaya yarayan dış kas liflerini kesmek gereği varsa, bu halde seton işlemi kullanılır. Seton işlemi tünelin iç ve dış ağızlarının bir ip, naylon veya lastik ile birleştirilmesi ile gerçekleştirilir. Bu işlem ile tünel devamlı açık kalarak dışarıya sürekli boşalır ve böylelikle dışkıyı tutmaya yarayan dış kas liflerinin yaralanmaması avantajını getirir. Daha komplike vakalarda mukoza kaydırma yöntemi gibi tekniklere başvurulması gerekebilir.

Benim muayene etmediğim hiçbir hastaya fiyat bilgisi verebilmem mümkün değil. Ancak, SGK’nız olduğuna göre yaşadığınız ilin Tıp Fakültesi’ne başvurarak bu sorununuzu bağırsak cerrahisi (kolorektal cerrahi, proktoloji) ile uğraşan bir meslektaşımdan yardım alarak çözebilirsiniz.

Saygılarımla,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Uzmanı

www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.barsakcerrahisi.com
www.hemoroidbilgisi.com
www.makattacatlak.com
admin (Ziyaretçi)
Platinum Boarder
Gönderiler: 446
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1