Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

Uzun Süreli Makat Çatlağı
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
Makatta Çatlak (Anal Fissür) hakkında her şeyi sorabileceğiniz bölüm.
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: Uzun Süreli Makat Çatlağı
#6985
Uzun Süreli Makat Çatlağı 2 Yıl, 9 Ay önce Karma: 0  
Merhaba doktor bey

Ben 2017 yılından beri bu konudan çok muzdaribim. Her şey şu şekilde başladı. 2017 senesinin kış aylarında, ……………………………………..da bir vakıf hastanesine mide yanma, şişkinlik ve ekşime şikayetiyle gitmiştim. İç hastalıklarındaki Uzm.Doktor kan tahlili alarak kontrol etti ve kanında iltihap ver diyerek ………………………………… verdi ve gönderdi beni. Bu durum 7 ay sürdü bu şekilde. İlk kutunun yarısına gelmeden bende kabızlık sorunları baş gösterdi. Kendisini aradıgımda " ………………………………… krem ve ………………………………… şurup" verdi. Ancak bu sorunlarımı bir türlü çözmedi. Bir kabız olup bir düzeliyordum. İşin ciddiye gittiğini bilemezdim elbette.
Sonrasında ( 7 ay sonra ) ben doktorumu değiştirdim ve yeni gittiğim hastanedeki doktor ise Endoskopi istedi benden, mide ve bağırsaklarımın bir kısmında Helicobacter Pylori olduğunu söyledi. Bunun tedavisini gördüm. Ancak kabızlık sorunum yine devam etti bu sürede. Atak olarak 2-3 hafta da bir kendini tekrarlıyordu. Bakteri tedavisinden sonra doktor kolonoskopi istedi kabızlıktan ötürü ve hiçbir sorun olmadığını söyledi ancak makat çatlaklarımı gördü. Hangi beslenme diyetini yaptıysam ara ara gelen kabızlıklarımı kesmedi. Sonra doktor IBS teşhisi koydu. ………………………………… verdi ama eczacı da kullanma bunu diyince kullanmadım. Sonrasında kolonoskopimi yapan Gastro uzmanı doktor da "makat çatlağın için botoks yaparız, geçmezse kesme işlemi yapılacak " gibi birşeyler söyledi. Ailemde ynaımdaydı tabi korktular.
bu şekilde sürümcemede geçen 4 sene ardından geçtiğimiz mart ayında tekrar endoskopi yaptırdım başka bir gastro merkezinde ve sonuçlarda yine Helicobakter pylori çıktı. O merkezde tedavi görmek istedim ama ………………………………… ve ………………………………… verip gönderdi beni. İçim rahat etmedi 2 hafta sonra başka bir prof. dr a gittim özel hastanede. çünkü şikayetlerim geçmemişti. Oradaki yani şuan hala mide tedavisi gördüğüm doktor da " bakteri hala duruyor bunu bitirmemiz lazım " gibi dedi ve yine bakteri tedavisi gördüm tam 2.5 ay. İlaçlar bitti ve ertesi gün ekşimeler yine başladı. Şuan reflü özofajit teşhisi var ve yediklerine dikkat et deniliyor. Etmeme rağmen ekşime şikayetlerim hala devam ediyor. Bu ara da kabızlık ataklarım hala devam etmekte tabi bu süre içerisinde. Günde en az 10-12 bardak su, Kayısı, erik, üzüm, Mısır,Yulaf, Bakliyat, Bol bol yeşillik, Probiyotik, prebiyotik, sebze yemekleri yemekten diğer yemeklerin tatlarını unuttum artık. Çatlak problemim sürekli nüksediyor. ………………………………… krem olmasa hayatım iyice zindan olur.

Ne yapmalıyım Doktor Bey. Fikir verebilirseniz sevinirim.
justin_2456 (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 1
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 06/07/2021 14:47 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#6986
Cvp:Uzun Süreli Makat Çatlağı 2 Yıl, 9 Ay önce Karma: 7  
Geçmiş olsun. Mide ve İBS yakınmalarınız için bir Gastroenteroloji Uzmanı’na ve makat çatlağı sorununuz için ise bir Genel cerrahi Uzmanı’na muayene olmanız uygun olur. Makat çatlağı sorununuz için, yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının ameliyatlı ve ameliyatsız tedavisi’’ konularında İstanbul’da kendi kliniğinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda, (0530) 326 06 96 no’lu telefonu arayabilirsiniz.

Saygılar,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Taviloğlu Proktoloji
Kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının ameliyatlı ve ameliyatsız tedavisi

www.taviloglu.com
www.tavilogluproktoloji.com
www.genelcerrah.com
www.hemoroiduzmani.com
www.youtube.com/drtaviloglu
www.instagram.com/tavilogluproktoloji
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
tr.linkedin.com/in/drtaviloglu
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1899
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 06/07/2021 18:07 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1