Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?
Makatta Çatlak (Anal Fissür) hakkında her şeyi sorabileceğiniz bölüm.
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: saygılar
#761
saygılar 14 Yıl, 5 Ay önce Karma: 0  
hocam öncelikle böyle yararlı bisite açıp sizin gibi değerli insanların toplumu bilgilendirdiği için çok teşekkür ederim.
hocam yaşım 28. bende tam 2 aydır hergün aynı saatte tuvalete çıktığımda istisnasız kanama olyor.hocam tuvalette dışkılama sırasında bi yırtılma hissi oluyor sonra dışkı biraz daha ilerleyip çıkarken kanamada başlıyor(bu yüzden çatlak sanırım 5-10 cm iç tarafta).kanamalar ilk başladığında tam çıkıştada yırtılma hissi oluyodu hocam.bu yüzdende tuvaletten sonra 2-3 saat oturamıyodum.sıcak suya oturma ve kremlere devam edip,sürekli meyve sebze ve baklagil beslenmeme dikkat ediyorum.bu yüzdende 1 ay önce dıştaki yırtık sorunum çözüldü hocam çünkü tuvaletten sonra oturamam hissim bayağı azaldı.şimdi sadece her tuvalette olan kanama ve bu içerde olan yırtılmışlık duygusu var.bu problem bende 2-3 ay arayla 1 senedir var hocam.tam düzeldim diyorum 2-3 ay kanamam olmuyo ama sonra gene başlıyo.
bi kurumda memur olarak çalışmaktayım .hocam acaba istanbul anadolu yakasında bildiğiniz bi devlet hastanesi veya bi fakültede proktoloji uzmanı varmı.yanlış anlamayın hocam ama ben bu bölgenin genel cerrahiden ayrı bi uzmanlık gerektirdiğini düşünüyorum.çnükü bi cerraha muayeneye gittiğimizde daha tam sizi dinlemeden hemen parmakla muayeneye yönelip çatlağın dahada büyümesine neden oluyo.ve çok ızdırap veriyo parmak muayenesi.etrafımdda bi kaç kişi ameliyat olduktan sonra düzelme olmadı veya dahada kötüye gittiği oldu.bu yüzden bi analoskopi veya kolonoskopi yaptırmayı düşünüyorum.sizce analoskopi veya kolonoskopi çatlakları tespit etmeye yeterlimidir.dinlediğiniz için çok teşekkür ederim hocam
mehmet736 (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 1
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#763
Cvp:saygılar 14 Yıl, 5 Ay önce Karma: 7  
Geçmiş olsun. Sizde bir yıldan beri dışkılama sırasında ve sonrasında makatta yırtılma hissi ve makattan kanama sorunu olduğu ve iki aydan beri de bu yakınmalarınızın arttığı anlaşılıyor. Sizde ilk sırada kronikleşmiş ve muhtemelen cerrahi tedavi gerektiren bir makat çatlağı (kronik anal fissür) sorunu olabilir. Ancak makattan kanama ve ağrı yapabilen diğer nedenler; 1. Basur (hemoroid) : Hamilelik, sürekli kabızlık ve yanlış tuvalet alışkanlıkları nedeniyle 50 yaş civarındaki her iki kişiden birinde görülen basur veya hemoroid, makat bölgesindeki damarların genişlemesi (varisi) olarak tarif edilir. Tuvalet kağıdında, tuvaletin haznesinde veya büyük abdestinizde parlak kırmızı renkli kan ve dışkılamada ağrı olabilir. Makattan kanamanın en sık görülen nedeni hemoroiddir. 2. Makat çatlağı (fissür) : Makatta çatlak yada tıbbi ifadesi ile ‘anal fissür’ anüs (makat) bölgesini örten deride ağrı, kanama ve kaşıntıya yol açan küçük bir yırtık veya çatlaktır. 3. İltihaplı (infeksiyonlu) ishal: Ani gelişen ishal, mide bulantısı, kusma, baş ağrısı, karın krampları, düşük ateş ve yorgunluk olabilir. Bu ishalin nedeni gıda zehirlenmesi olabilir. 4. Bağırsak kanseri: dışkıda kan görülmesi, bağırsak alışkanlıklarında değişiklik; bir haftadan uzun süren kabızlık, ishal ya da dışkı çapının incelmesi gibi, bağırsağın tam olarak boşalamama hissi, karın ağrıları, nedeni açıklanamayan kansızlık ve yorgunluk hissi, nedeni olmayan kilo kaybı gibi belirtiler gösterir. Burada tanıda kolonoskopi değil de anoskopi yararlıdır. Kolonoskopi kalın bağırsağın içinde başka bir sorun varmı diye yapılan bir araştırmadır. Burada anorektal bölge ile yoğun uğraşan bir kolorektal cerrah veya koloproktoloji ile uğraşan bir meslektaşımızın tabii ki size çok faydası olur. Ben doktor veya hastane önerisinde bulunmuyorum. Kolorektal cerrahi üzerine yoğunlaşan, İstanbul Anadolu yakasında yer alan tüm fakülte hastanelerinde ve eğitim hastanelerinin büyük bir bölümünde birçok meslektaşımız var, rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Acil şifa dilerim.

Saygılarımla,

Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Profesörü
makattacatlak.com
hemoroidbilgisi.com
genelcerrah.com
drtaviloglu.tv
barsakcerrahisi.com
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1900
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 10/12/2009 11:29 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1