Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?
Makattan Kanama hakkında her şeyi sorabileceğiniz bölüm.
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: selam
#1778
selam 13 Yıl, 7 Ay önce Karma: 0  
merhaba korhan hocam nasılsınız umarum iysinz sayın doktorum şimdi bir rahatsızlığım var benim ben büyük dışkımı yaptığımda çok zorlanıyom ıkkınarak zorlayarak ve bazen parmaklarımın yardımıyla büyük dışkıyı çıkarmaya çalışıyom çünkü çok sert dışkılamam oluyor büyük dışkılamam bazen zeytin gibi tek tek geliyor vede yaparken acı hissediyom en korktuğum peçeteyle sildiğimde genellikle kırmızı renkli kan geliyor korhan hocam bu nedir tam olarak kabızlık olduğunu biliyom ama tam olarak hemoroitmi yok başka bir hastalıkmı lütfen bana açıklarmısınız korhan hocam iyi günler
wayneyosman (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 3
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#1779
Cvp:selam 13 Yıl, 7 Ay önce Karma: 1  
Makatta ağrı, sık rastlanılan ve kişiyi bezdirebilen bir yakınmadır. Makat bölgesinin rutin olarak kullanımı gerekeceğinden hastalar için dışkılama eylemi adeta bir işkence halini alabilir. Makatta ağrıya neden olan en sık nedenler: 1. Basur (hemoroid) 2. makat çatlağı (anal fissür) 3. Proktalgia fugax: sıklıkla 45 yaş altındaki kadınlarda görülür ve nüfusun yaklaşık % 8’ini etkiler. Ağrının nedeni sıklıkla tam olarak belirlenemezken, birçok hekim makat kasındaki (anal sfinkter) spazmın bu duruma yol açtığına inanır. 4. Levator ani sendromu: daha sık olarak kadınlarda görülen ve nüfusun yaklaşık % 6’sını etkileyen bir sorundur. Makatı destekleyen, levator ani adını alan kas grubunun spazmı sonucunda oluşur. Daha nadiren makatta ağrıya neden olan sorunlar ise: makat kanseri (anal kanser), makat bölgesinde iltihap (anorektal apse veya proktit), iltihabi bağırsak hastalığı (ülseratif kolit veya Crohn hastalığı gibi) veya rektal prolapsusdur.

Makattan kan gelmesi: basur (hemoroid), bağırsağın divertiküler hastalığı, bağırsak polipleri, bağırsak kanseri, anjiodisplazi, makat çatlağı (anal fissür), makat fistülü (anorektal fistül), enfeksiyonlu kolit, iltihabi bağırsak hastalığı, iskemik kolit, radyasyon koliti, damar hastalıklarına bağlı kanamalar, aspirin, kan sulandırıcı ilaç ve ağrı kesici ilaçlara bağlı olan kanamalar ve HİV virüsüne bağlı olan kanamalar nedeniyle olabilir. Bu tür bir sorunda ideal yaklaşım bağırsak hastalıkları ile yoğun olarak uğraşan bir Genel Cerrahi Uzmanı’na başvurmaktır.
Saygılarımla,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Uzmanı
admin (Ziyaretçi)
Platinum Boarder
Gönderiler: 446
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1