Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

kaba dışkılama sırasında kan gelme sorunu
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
Makattan Kanama hakkında her şeyi sorabileceğiniz bölüm.
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: kaba dışkılama sırasında kan gelme sorunu
#902
kaba dışkılama sırasında kan gelme sorunu 14 Yıl, 1 Ay önce Karma: 0  
Korhan Bey merhaba,

Rahatsızlığımla ilgili araştırma yaparken tanıdım sizi.Öncelikle hayatım boyunca hiç ciddi bir rahatsızlık gecirmedim.Genel olarak kendimi tarif etmem gerekirse;

28 yaşındayım. 176 cm boy, kilom 100 kg, İç Mimarım ve mesleğimden dolayı 3 senedir bilgisayar başında çizim yapıyorum.Hareketliliğim nerdeyse yok.Birde neyazıkki 6 senedir sigara içiyorum.

Bundan 3 hafta önce, dışkılamam sırasında bir acı hissettim.Garibime gitti çünkü ishaldim.Zorlanmadan yapmıştım.Merakımı gidermek için peçeteyle temizleyip baktım ve az denmicek miktarda kan gördüm.Hemen araştırdım ve bir gastroloji uzmanı meslektaşınıza gittim.Retroskopi uyguladı.Ve endişelencek birşey olmadığını söyleyip bağırsak rahatlatıcı ve miğde rahatlatıcı ilaçlar verdi.Birde cok ufak hemeroid olugunu söyledi. Ama bu hemeroidin kanamaya yol acmıcagınıda ekledi.İçim rahatlamıştı.Ama dün gene fazlaca miktarda kan farkettim peçetemde.Üstelik o kanın tuvaletede damladığını farkettim.Bir yeriniz kesilir damlar ya, o şekildeydi.Dışkıma karışmış bir kan gibi durmuyordu.Ayrıyetten sanırım ilaçların etkisi veya Retroskopinin etkisinden bu sefer kabızdım.İlk seferdeki gibi ishalde değildim.

Kanamanın belirtileri araştırmalarımda; bağırsak kanseri , bağırsakta çatlak, ve basur ağırlıklı idi.Basurum ve çatlağım ilk retroskopi sonucu yok.Geriye kalan ihtimal beni korkutuyor doğal olarak.Yazılarınızda kanın mutlaka nerden geldiğinin çözülmesinin gerektiğini okuyorum.

Eğer ilgilenebileceğiniz bir hasta isem, Şişli Florence Nightingale Hastane sinden randevu alıp size görünmek istiyorum.Buradaki meslektaşınız yaşımdan dolayı daha ileri inceleme yöntemlerine gerek yok dedi.Ama bu benim içime sinmiyor.Çünkü hala kanamam var ve nerden geldiği belli değil.

Şimdiden zaman ayırıp okuduğunuz için çok teşekkür ederim.İyi çalışmalar.


Saygılarımla,

Kemal KARAKAYA
İç Mimar
kemalkarakaya (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 1
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#903
Cvp:kaba dışkılama sırasında kan gelme sorunu 14 Yıl, 1 Ay önce Karma: 7  
Size geçmiş olsun, yazdıklarınızdan makattan kanama sorununuz olduğu ve yapılan rektoskopide önemsiz bir hemoroid belirlendiği anlaşılıyor. Ancak, endoskopi sonrasında kanamanızın aynı şekilde devam ettiğini belirtiyorsunuz. Makattan kanama: 1. Basur (hemoroid) : Hamilelik, sürekli kabızlık ve yanlış tuvalet alışkanlıkları nedeniyle 50 yaş civarındaki her iki kişiden birinde görülen basur veya hemoroid, makat bölgesindeki damarların genişlemesi (varisi) olarak tarif edilir. Tuvalet kağıdında, tuvaletin haznesinde veya büyük abdestinizde parlak kırmızı renkli kan ve dışkılamada ağrı olabilir. Makattan kanamanın en sık görülen nedeni hemoroiddir. 2. Makat çatlağı (fissür) : Makatta çatlak yada tıbbi ifadesi ile ‘anal fissür’ anüs (makat) bölgesini örten deride ağrı, kanama ve kaşıntıya yol açan küçük bir yırtık veya çatlaktır. 3. İltihaplı (infeksiyonlu) ishal: Ani gelişen ishal, mide bulantısı, kusma, baş ağrısı, karın krampları, düşük ateş ve yorgunluk olabilir. Bu ishalin nedeni gıda zehirlenmesi olabilir. 4. Bağırsak kanseri: dışkıda kan görülmesi, bağırsak alışkanlıklarında değişiklik; bir haftadan uzun süren kabızlık, ishal ya da dışkı çapının incelmesi gibi, bağırsağın tam olarak boşalamama hissi, karın ağrıları, nedeni açıklanamayan kansızlık ve yorgunluk hissi, nedeni olmayan kilo kaybı gibi belirtiler gösterir. Makattan kanama durumunda, hastalarımızın büyük bir çoğunluğu başlıca utanma duygusu nedeniyle, ya bir yakınından bilgi almakta, ya da bir eczaneye başvurarak gelişigüzel ilaç almayı tercih etmektedirler. Bu durum, tanıda gecikmeye sebep olmakta ve altta yatan hastalığın çoğu zaman ilerlemesine neden olmaktadır. Bu nedenle makattan kanama varlığında; doğru davranış, konunun uzmanı olan bir Genel Cerrah’a başvurmak olmalıdır.

Saygılarımla,

Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Profesörü
www.makattacatlak.com
www.hemoroidbilgisi.com
www.barsakcerrahisi.com
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1899
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 23/02/2010 21:36 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1