Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

hocam, annem rectum ca 3 .evr...
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: hocam, annem rectum ca 3 .evr...
#1204
hocam, annem rectum ca 3 .evr... 14 Yıl, 1 Ay önce Karma: 0  
hocam,
annem rectum ca 3 .evre başlangıcı.makatttan 11 cm yukarıda 4.cmlik tümör.kemoterapi ve ışın gördü ve tümör de küçülme olmuş.hiçbir organına sıçrama yok.1 hafta sonra ameliyat olcak.
tümörün küçülmesi ve sıçrama olmaması kanser tedavsinde çok olumlu bir olaymı?sıçrama olmaması ameliyatttan sonra da nüks etme riskini azaltırmı?
teşekkür ederim.
gamze_ (Kullanıcı)
Gönderiler: -1
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#1205
Annenize geçmiş olsun. Kendisi... 14 Yıl, 1 Ay önce Karma: 7  
Annenize geçmiş olsun. Kendisinde lokal ileri bir rektum kanseri olduğu için neoadjuvan kemo-radyoterapi protokolüne alınmış. Tümörün küçülmesi ve sıçrama olmaması tabiiki olumlu gelişmeler. Ameliyat öncesi yapılan ışın tedavisinin (neoadjuvan radyoterapi), tümör evresini geriletme, cerrahi başarı şansını arttırma, dışkı tutma kasını (sfinkter) koruma şansını arttırma ve lokal nüks oranının azaltma gibi avantajları vardır. İkinci veya üçüncü evredeki bir rektum kanseri olgusunda ameliyat öncesi yapılan ışın tedavisi (neoadjuvan radyoterapi) lokal nüksü azaltmakla birlikte, uzak metastaz oranını düşürmez, sağkalım oranını arttırmaz, cinsel komplikasyonları azaltmaz, kolostomi gereksinimini azaltmaz ve ameliyat sonrası enfeksiyon oranını arttırabilir. Büyük ve lenfleri yaygın olarak tutan tümörlerde ameliyat öncesi yapılan ışın tedavisi (neoadjuvan radyoterapi) ve kemoterapinin avantajı vardır. Ameliyat öncesi yapılan ışın tedavisi (neoadjuvan radyoterapi) daha iyi oksijenlenen, radyoterapinin dokuda daha fazla etki etme ve ince bağırsakta daha az ve delinme yapma gibi avantajları vardır.

Saygılarımla,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Uzmanı
www.kanserbilgileri.net
www.kansercerrahisi.com
www.kabizlikvekanser.com
www.barsakcerrahisi.com
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.robotcerrahisi.com
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1907
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1