Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

Polip hakkinda
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: Polip hakkinda
#1691
Polip hakkinda 14 Yıl önce  
Merhaba Doktor Bey;

Ben 27 yasindayim. Son 3-4 aydir meydana gelen bir diskilama problemim vardi (cok sik miktarda tuvalet ihtiyaci duyma, ara sira kanli diski yapimi, bazen diskinin acik kirmizi -kan degil- jolemsi ve kokusuz bir formda olusu vs.). Bu dogrultuda doktora gittim ve flexible sigmaioskopi yaptirdim. Bunun sonucundaysa 14cm de 4 cm'yi askin buyuklukte bir polip cikti. Doktor hanim bu polipi 'gordugum en buyuk polip' olarak nitelendirdi ve tomografi, kan testi vs yaptiktan sonra, sonucun cikmasini bekliyoruz.

Anladigim kadariyla ciddi bir durum soz konusu. Ve de durust olmak gerekirse psikolojim bozulmus durumda, cok endiseleniyorum. Sizden ricam en iyi, en kotu ve size gore muhtemel senaryolari -eger mumkunse- bana soylemizdir. Endiselerim yersiz mi bilemiyorum fakat hayatimda yapmak istediklerimi bu hastaligin ciddiyeti uzerine ayarlamayi dusunuyorum, yardimci olursaniz beni cok sevindirirsiniz.

Basarilarinizin devamini dilerim.
Onur Karakose
onurkarakose (Ziyaretçi)

Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#1692
Size geçmiş olsun, bence endiş... 14 Yıl önce Karma: 7  
Size geçmiş olsun, bence endişelenmeyin zira sonuçta sorununuz güzel bir şekilde halledilecektir. Tabiiki, 4 cm çaplı bir rektosigmoid bölgedeki polip hayli büyük çapa erişmiş, ancak sizin gibi genç yaşlarda bu tür rektum polipleri en sık makat kanaması oluşturan nedenler arasında yer alır. Bu polip teknik el verirse kolonoskopi ile parçalayarak alınabilir, şayet bu mümkün olmazsa cerrahi yöntemle alınması gerekebilir. Bu çaptaki bir polipte bağırsak kanseri olasılığı tabiiki vardır, ancak yaşınızın genç olması bu olasılığı düşürür. Bu polibin tamamen çıkartılması, kısmen çıkartılması veya üzerinden biopsi alınması sonucunda kesin tanı konulabilecektir.

Saygılarımla,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Uzmanı

www.makatkanamasi.com
www.makattacatlak.com
www.hemoroidbilgisi.com
www.barsakcerrahisi.com
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1907
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1