Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

22 yaşındayım fakat ailemde bagirsak kanseri vardi
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: 22 yaşındayım fakat ailemde bagirsak kanseri vardi
#1782
22 yaşındayım fakat ailemde bagirsak kanseri vardi 13 Yıl, 7 Ay önce Karma: 0  
Merhaba Sayin Dr. Taviloglu,

Ben 22 yaşında bir bayanım. Amcami bagirsak kanseri nedeniyle kaybetmistim. Babaannemde ise gogus kanseri olmustu, fakat gogsu alinmisti. Sonucta genetik olarak bir risk tasidigimi bilerek, fiziksel degisimlerime daha fazla dikkat eder durumdayim.

Son 3 ayda 5 kilo verdim. İki bucuk aydan beri hafif dozda bir antidepresan kullanmaktayim. (Kilo kaybinda bunun etkisi olabilir). Fakat cok seyrek olsa da diskilamada kan bulastigini goruyorum. 3-4 aydır karnimda asimetrik olarak hafif bir siskinlik ve sikca kokusmus gaz cikarma oluyor. Bu arada diskilama duzenim normal fakat gozle gorulur bir incelme farkediyorum diskida.

Ailemde bagirsak kanseri olmasindan dolayi, bu ufak semptomlar ve cok genc yasima ragmen kanser suphesi icime dusuyor. Bu konudaki fikir ve onerilerinizi alirsam cok memnun olurum.

Saygilar.
eylul (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 1
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 30/09/2010 13:29 tarafından eylul.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#1783
Cvp:22 yaşındayım fakat ailemde bagirsak kanseri vardi 13 Yıl, 7 Ay önce Karma: 1  
Size geçmiş olsun, son üç ayda 5 kg zayıflama, dışkılamada kan görme gibi yakınmalarınız olduğu anlaşılıyor. Aile öykünüzde ise, amcanızda bağırsak kanseri ve babaannenizde meme kanseri öyküsü olduğu anlaşılıyor.

Makattan kanama: 1. Basur (hemoroid) : Makattan kanamanın en sık nedenidir. Hamilelik, sürekli kabızlık ve yanlış tuvalet alışkanlıkları nedeniyle 50 yaş civarındaki her iki kişiden birinde görülen basur veya hemoroid, makat bölgesindeki damarların genişlemesi (varisi) olarak tarif edilir. Tuvalet kağıdında, tuvaletin haznesinde veya büyük abdestinizde parlak kırmızı renkli kan ve dışkılamada ağrı olabilir. 2. Bağırsağın divertiküler hastalığı: özellikle kalın bağırsağın sol kısmındaki divertiküllerden kırmızı renkli kanama görülür. 3. Bağırsak polipleri: sıklıkla parlak kırmızı renkli kanamaya neden olurlar. 4. Bağırsak kanseri: dışkıda kan görülmesi, bağırsak alışkanlıklarında değişiklik; bir haftadan uzun süren kabızlık, ishal ya da dışkı çapının incelmesi gibi, bağırsağın tam olarak boşalamama hissi, karın ağrıları, nedeni açıklanamayan kansızlık ve yorgunluk hissi, nedeni olmayan kilo kaybı gibi belirtiler gösterir. 5. Makat çatlağı (anal fissür) : Makatta çatlak yada tıbbi ifadesi ile ‘anal fissür’, makat (anüs) bölgesini örten deride ağrı, kanama ve kaşıntıya yol açan küçük bir yırtık veya çatlaktır. 6. İltihaplı (infeksiyonlu) ishal: Ani gelişen ishal, mide bulantısı, kusma, baş ağrısı, karın krampları, düşük ateş ve yorgunluk olabilir. Bu ishalin nedeni gıda zehirlenmesi olabilir. 7. Anjiodisplazi: damar anomalisine bağlı kanamalar oluştururlar. 8. Makat fistülü (anorektal fistül) 9. İltihabi bağırsak hastalığı: ülseratif kolit ve Crohn hastalığı varlığında kanamalar görülür. 10. İskemik kolit: özellikle yaşlı hastalarda kalın bağırsağın makata yakın bölümündeki damarların tıkanması sonucunda görülen kanamalardır. 11. Radyasyon koliti: ışın tedavisi veya radyoterapi gören hastalarda, bağırsakta radyasyon hasarı sonucunda oluşan kanamalardır. 12. Damar hastalıklarına bağlı kanamalar: Poliarteritis nodoza (PAN), Wegener granülamotozisi, aorto-kolik veya aorto-duodenal fistül 13. Aspirin, kan sulandırıcı ilaç ve ağrı kesici ilaçlara bağlı olan kanamalar 14. HİV virüsüne bağlı olan kanamalar.

Makattan kanama durumunda, hastalarımızın büyük bir çoğunluğu başlıca utanma duygusu nedeniyle, ya bir yakınından bilgi almakta, ya da bir eczaneye başvurarak gelişigüzel ilaç almayı tercih etmektedirler. Bu durum, tanıda gecikmeye sebep olmakta ve altta yatan hastalığın çoğu zaman ilerlemesine neden olmaktadır. Bu nedenle makattan kanama varlığında; doğru davranış, bir Genel Cerrahi Uzmanı’na (tercihen yoğun olarak Kolorektal Cerrahi ile uğraşan bir Genel Cerrah) başvurmak olmalıdır.
Saygılarımla,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Uzmanı

www.makatkanamasi.com
www.makattacatlak.com
www.hemoroidbilgisi.com
www.barsakcerrahisi.com
www.genelcerrah.com
admin (Ziyaretçi)
Platinum Boarder
Gönderiler: 446
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1