Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

İleostomi kapatılması
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: İleostomi kapatılması
#1968
İleostomi kapatılması 13 Yıl, 4 Ay önce Karma: 0  
Sayın Taviloğlu,

Eşim 34 yaşında ve 15 yıldır ülseratif kolit hastası. Doktoru, ilaç tedavisine artık cevap vermemesi sonucunda ameliyat olması gerektiğini söyledi. Laparoskopik kolon ameliyatı konusunda geniş araştırma yaptık ve bilgimiz var. Hastanın ömür boyu stomalı yaşayabileceği ihtimalini de biliyoruz. Sorularımız çok az bilgiye erişebildiğimiz ileostomi kapatılma ameliyatı hakkında.

1 hafta evvel ileostomileri kapatılmış iki hastayla tanıştık. Birisinin karnı zımba gibi dikişler ile kapatılmış. Diğer ikinci hastayı pansuman yaparken gördük. Eskiden stomasının olduğu yerde yaklaşık 4x3 cm boyutlarında elips şeklinde bir açıklık var. Yaranın karındaki yüzeyi herhangi bir dikişle kapatılmamış. Yara karnının içine doğru el küçük parmağın çoğunun girebileceği yaklaşık 4 cm derinliğinde bir mağaracık şeklinde uzanıyor. Yaranın içinde karnın üst ve alt duvarları birbirine temas etmiyor.

Eşim daha önce torbalı ve stomalı hastalar gördüğünde sakin karşılamasına rağmen karnındaki derin yara dikişle kapanmamış hastayı görünce şoke oldu ve hastanın yanından ayrıldığımızda ağlamaya başladı. Eskiden olacağı ameliyatlardan korkmamasına rağmen şu anda çok tedirgin.

•Yukarıda bahsettiğim ikinci hastadaki karnın dikişle kapatılmama durumu neden, hangi koşullarda olur?
•Bu büyüklükteki bir yara kendi kendine doğal olarak ne ölçüde kapanır?
•Eşim de kolon ameliyatı olduktan sonra, ileostomi kapatılma ameliyatı olur ve karın yüzeyi dikişsiz açık bırakılırsa plastik cerrahi ameliyatı önerir misiniz?

Vereceğiniz cevaplar eşimin ameliyata yeniden ikna olması, kendini psikolojik olarak duruma hazırlaması ve ameliyata makul hislerle girmesi bakımından çok önem arz ediyor.

Şimdiden çok teşekkür ediyor iyi çalışmalar diliyorum,

Onur İnan
ileo (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 1
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#1976
Cvp:İleostomi kapatılması 13 Yıl, 4 Ay önce Karma: 1  
Eşinize çok geçmiş olsun. Farklı bir cerrahın ameliyatı hakkında yorum yapmadığım, daha web siteme üyelik aşamasında belirtilmiştir. Hastanın sorununun ne olduğunu bilmeden sanal ortamda yorum yapmak çok sakıncalıdır. Ancak, rutin olarak ileostomi yarasının yerini açık bırakmayıp kapattığımızı ifade edebilirim. Acil şifa dilerim.

Saygılarımla,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Uzmanı

www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.barsakcerrahisi.com
www.robotcerrahisi.com
admin (Ziyaretçi)
Platinum Boarder
Gönderiler: 446
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1