Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

Rektal Ca Nuks?
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: Rektal Ca Nuks?
#2126
Rektal Ca Nuks? 13 Yıl, 2 Ay önce Karma: 0  
Degerli Hocam Merhabalar,
Bundan yaklasık 1.5 sene önce annemin agrısız rektal kanaması olması uzerine hastaneye basvurduk.Kendisine kolonoskopi yapılarak anal girimden itibaren 4 cmde bir kitle tespit edildi,gelen patoloji raporuna göre ise rektum ca/adenokarsinom teshisi konuldu.
İlk basta neoadjuvan kemoradyoterapi( 4 hafta 5-FU,beraberinde 5 hafta RT) aldı ondan sonra gecici ileostomi yapılarak 2010 yılının Haziran ayında gayet basarılı bir sekilde ameliyat oldu.Postop patoloji raporuna göre evre T0N0 cıkarılan Lenf nodu sayısı 30 ve pozitif nodul sayısı 0 bunun yanında cerrahi sınır negatif idi.Ameliyat sonrası FUFA rejiminde KT alınıp Aralık ayında da ileostomisi yine basarılı bir bicimde kapatıldı.
Fakat su anda kendisi yeniden bir rektal kanama tariflemekte.Maalesef internette yayın aramama ragmen bulamadıgım ve size sormak istedigim konu da bu yönde:
Bu tip hastalarda daha dogrusu böyle bir öyküsü olan olan hastalarda nuks oranı nedir ? İlk 2 sene icinde bildigim kadarıyla rektum kanserlerinde nuks oranı yuksek olmasına ragmen boyle bir oykusu olan hastada bu kadar erken nuks olması olası mıdır?
İlginiz ve önerileriniz icin simdiden tesekkur eder iyi calısmalar dilerim.
denizay (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 1
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#2141
Cvp:Rektal Ca Nuks? 13 Yıl, 2 Ay önce Karma: 1  
Annenize çok geçmiş olsun. Kendisine 1.5 yıl önce, anal kanal giriminde (alt rektum) bir kanser nedeniyle patoloji sonucuna göre çok başarılı bir ameliyat uygulanmış. Makattan kanama sorunu olması nedeniyle siz rektum kanseri nüksünden endişe ediyorsunuz. Rektum kanserinde, beş yıl içinde genel nüks etme oranı % 25 (% 4-55) civarındadır. Annenizde makattan kan gelmesi mutlaka kansere işaret etmez, bu tür bir durumda sıklıkla adyasyon rektiti (ışın tedavisine bağlı olarak rektum adı verilen kalın bağırsağın son kısmında iltihap oluşması), hemoroid (basur, mayasıl, babasıl), makat çatlağı (anal fissür) vb. birçok sorun olabilir. Doktorunuz muhtemelen kolonoskopi ile biopsi alınması, PET/CT, tümör markerları gibi birçok tetkik isteyecektir. Bu nedenle bence panik yapmanız için çok erken. Bundan sonraki anneniz hakkındaki sorularınızı doktorlarınızla paylaşmanız uygun olacaktır, bana sadece tetkiklerin sonucunu bildirebilirseniz çok mutlu olurum.

Saygılarımla,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Uzmanı

www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.barsakcerrahisi.com
www.hemoroidbilgisi.com
www.kanserbilgileri.net
www.kansercerrahisi.com
www.makatkanamasi.com
www.makattacatlak.com
www.hemoroiduzmani.com
www.hemoroidnedir.tv
admin (Ziyaretçi)
Platinum Boarder
Gönderiler: 446
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1