Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

Bağırsak tıkanıklığına bağlı fistül
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: Bağırsak tıkanıklığına bağlı fistül
#2796
Bağırsak tıkanıklığına bağlı fistül 12 Yıl, 2 Ay önce Karma: 1  
Sayın hocam babam bağırsak tıkanıklığı nedeniyle acilden gittiği …………… üniversitesinde toplam 3 ameliyat geçirdi.ilk ameliyattan 10 gün sonra ince bağırsakta delinme meydana geldi.2. ameliyattan sonra burada fistül oluştu.solunum problemi oluştuğu için anestezi yoğun bakımda 1 hafta kadar kaldı.fistül kapanmadığı için yaklaşık 1 ay önce tekrar 3. defa ameliyata alındı,bu ameliyatın raporu malesef elimizde yok.Fakat 3. ameliyatında sadece fistül dikildi.1 gün sonra yoğun bakımdan normal servise alındı.Fakat tekrar dikişleri açıldı.Hocam babam 3.5 aydır damardan beyaz bir sıvı ile besleniyor,ağızdan beslenemiyor.Çünkü fistül ince bağırsağın çok üst kısmında,yediği her şey oradan katlayarak safra olarak geliyor.iştahı var mide bulantısı yok akıntısı fazla olduğu için ağızdan beslenemiyor.Bu esnada sürekli hastanede kaldı.

Genel cerrahi servisinde yatıyor.Babamın ve bizim ailecek psikolojimizi tahmin edersiniz,oldukça zor ve sıkıntılı aylar geçiriyoruz. Babamın 2. ameliyatından sonra karnı tamamen açıktı ve yara hemşiremizin katkılarıyla nerdeyse tamamına yakın kısmı kapandı.bir kahve fincanıağzı büyüklüğünde bir şey kaldı fistülün olduğu yerde.Bize dikiş tutmamasının nedenini babamın yaşından ve anotomik yapısından kaynaklandığını söyledi doktorumuz.Hocam biz doktorumuza güvendik ve hala da güveniyoruz.3 ameliyattan ve bu uzun süreçten sonra arayışa girdik çare arıyoruz.Doktorumuz babamı 4. defa ameliyata almayı ve karnı tamamen açmayı düşünüyor.Yani neticede emin değiller ve bunun da riskli bir ameliyat olabileceğini söylüyor.Babam ağızdan beslenmemesi ve yaşına rağmen yürüşünü şu an yardımsız yapabilen traşını olabilen ve zihni gayet yerinde olan bir insan .göz göre göre onu kaybetmek istemiyoruz.birde 2 hafta önce ateşlendi idrar yolları ve kanında üre çıktı.kültür yapıldı uygun antibiyotikler veriliyor halen.bu olaydan sonra akciğerinde enfeksiyon oluştu.ameliyat için enfeksiyonun geçmesini bekliyorlar. Yaklaşık 10 gün sonra tekrar ameliyat düşünüyor.Fistülün kendiliğinden kapanmayacağını düşünüyorlar.Hocam biz bu durumda çaresiz kaldık.Fistülün kapanmama sebebi ne olabilir bunun bu kadar riske girmeden başka bir yolu yöntemi yokmudur? Sayın hocam farklı şehirde olduğumuz için size bu yolla ulaşabiliyoruz. Bize değerli fikirlerinizi sunarsanız ve yol gösterirseniz size minnettar kalırım.
hasta sorunu (Kullanıcı)
Platinum Boarder
Gönderiler: 787
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#2797
Cvp:Bağırsak tıkanıklığına bağlı fistül 12 Yıl, 2 Ay önce Karma: 1  
Size geçmiş olsun. Web siteme üye olurken açıkça belirtildiği gibi, sanal ortamda ameliyat sonrası yaşanan sorunlarla ilgili yorum yapmıyorum. Bu web sitesinin amacı hiçbir zaman sanal ortamda hastalara tanı koymak veya tedavi yöntemleri önermek değil, sorunu olan kişileri tedavileri öncesinde doğru yönde bilgilendirmektir. Lütfen sizi ameliyat eden cerraha veya cerrahi ekibe başvurunuz ve sorularınızı onlara yöneltiniz. Acil şifa dileğiyle.

Saygılarımla,

Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Profesörü

(0530) 326 06 96
www.taviloglu.com
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
www.dailymotion.com/DrTaviloglu
www.youtube.com/drtaviloglu
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.robotcerrahisi.com
www.safratasi.com
www.kanserbilgileri.net
www.kansercerrahisi.com
www.kildonmesisikayeti.com
www.barsakcerrahisi.com
admin (Ziyaretçi)
Platinum Boarder
Gönderiler: 446
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1