Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

Sigmoid Kolonda Polip
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: Sigmoid Kolonda Polip
#2933
Sigmoid Kolonda Polip 12 Yıl önce Karma: 0  
Korhan Hocam merhabalar

Ben Londradan yaziyorum size, 29 yasindayim. Son 6 yildir konstipasyon oldugum donemlerde tuvalete ciktigim zamanlarda taze kan olabiliyordu, bu durum 1-2 gun suruyor sonra diyetime posali gidalar ekleyince geciyordu. Yaklasik 3 hafta once bir colorectal cerraha gorunmek istedim, kolon kanseriyle ilgili bir videoyu izledikten sonra. Fiziksel incelemede 4-5 tane fissur ve split gozuktu anuste, kanamalarin sebebinin buyuk ihtimalle bu fissurler oldugu soylendi. Yapilan protoskopi ve rigid sigmoidoskopide temiz cikti.Abdominal incelemede temizdi. Yalniz doktor her ihtimale karsi bir de flexible sigmoidoskopi onerdi. Bu tetkik bugun yapildi ve cok kucuk, galiba 3-4mm civarinda bir polip bulundu sigmoid kolonda ve polip cikarildi. Doktor bunun kanama yapmayacagini, asemptomatik oldugunu, tesadufen bulunmus bir polip oldugunu soyledi

Simdi benim cevap aradigim 2 soru var

1- 29 yasinda ve ailesinde kolon kanseri ya da polip hikayesi bulunmayan bir insanin sigmoid kolonunda polip cikmasi ne kadar normaldir ya da hangi siklikla gorulur??

2- Doktor onumuzdeki haftalarda kolonoskopi yapilmasini onerdi, bunun sebebi ne olabilir, sizce yaptirmalimiyim??

Cevaplar icin simdiden tesekkur ederim.

Saygilarimla
korikos (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 1
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#2950
Cvp:Sigmoid Kolonda Polip 12 Yıl önce Karma: 1  
Geçmiş olsun kabızlık (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...ik-konstipasyon.html) ve makattan kanama (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...makattan-kanama.html) yakınmaları ile bağırsak kanserinden (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/bagirsak-kanseri.html) endişe ederek İngiltere’de bir kolorektal cerraha (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...i-ve-proktoloji.html) başvurmuşsunuz. Yapılan muayenede sizde makatta çatlak (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...lak-anal-fissur.html) belirlenmiş ve önce rektoskopi ve ardından sigmoidoskopi uygulanmış. Yapılan sigmoidoskopi tetkikinde bağırsakta küçük (dimünitif) bir polip bulunarak size kolonoskopi tetkiki yapılması önerilmiş.

Sizin örneğiniz aslında Türkiye’de yaşayan hastalar için kitap gibi öğretici vasıfta bence. İngiltere’deki NHS sağlık sistemi maliyet etkinliği nedeni ile direkt olarak kolonoskopiye izin vermez. Makattan kan gelmesi durumunda olguların % 90’ına yakının kalın bağırsağın sol kesiminden geldiği bilindiği için sigmoidoskopi tetkiki ile kalın bağırsağın sadece sol kesimi incelenir. Kalın bağırsağında polip (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...irsak-polipleri.html) olan hastaların % 30’unda kalın bağırsağın farklı bölümlerinde yeni poliplerin çıkması beklenir, bu nedenle kalın bağırsağın diğer kesimlerinde de polip bulunması olasılığına karşın bu durumdaki hastalara kolonoskopi tetkiki (www.taviloglu.com/endoskopi/kolonoskopi.html) önerilir. Ülkemizde rektoskopi (www.taviloglu.com/endoskopi/rektoskopi.html) ve sigmoidoskopi (www.taviloglu.com/endoskopi/sigmoidoskopi.html) daha seyrek ve kolonoskopi ise büyük çoğunlukla uygulanmaktadır.

Saygılarımla,

Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Profesörü

(0530) 326 06 96
www.taviloglu.com
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
tr.linkedin.com/in/drtaviloglu
www.dailymotion.com/DrTaviloglu
www.youtube.com/drtaviloglu
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.robotcerrahisi.com
www.safratasi.com
www.kanserbilgileri.net
www.kansercerrahisi.com
www.barsakcerrahisi.com
www.hemoroidbilgisi.com
www.makatkanamasi.com
www.makattacatlak.com
www.hemoroiduzmani.com
www.hemoroidnedir.tv
www.dailymotion.com/hemoroiduzmani
www.youtube.com/hemoroiduzmani
www.facebook.com/HemoroidUzmani
twitter.com/hemoroiduzmani
admin (Ziyaretçi)
Platinum Boarder
Gönderiler: 446
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1