Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

kalın barsak kanseri ve fistül
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: kalın barsak kanseri ve fistül
#3483
kalın barsak kanseri ve fistül 11 Yıl, 5 Ay önce Karma: 0  
Merhabalar Hocam;
Biz Ankara da yaşıyoruz, Babam çok rahatsız acil yardıma ihtiyacı var hemen size durumu özetleyeyim.
Babam 2008 yılında kolon Ca teşhisiyle kalın barsak operasyonu geçirdi. Ameliyat sonrasında 1 yıl kemoterapi aldı, 1 yıl her şey yolundaydı.
2010 yılının sonlarında şiddetli karın ağrısı ile tekrar hastane yollarını tuttuk .ileus teşhisiyle birkaç defa hastaneye yatırıldı serumla tedavisi yapıldı.
Tekrar tekrar 2-3 kere aynı olayı yaşadıktan sonra ameliyata karar verildi.ameliyat sonrasında ileus a sebep olan bir tümör bulduklarını ve onu temizlediklerini söylediler .
Sonrasında da kemoterapi tavsiye edildi ve aldı..Ama kemoterapi alırken dahi ağrıları devam etti.En son 2012 yılının mayıs ayında ağrıların şiddeti arttı ve kusmalar başladı.
Ama kusmalar kaka gibi kokuyordu ve görüntüsel de barsak dışkısı gibiydi..Korktuk ve hastaneye gittik yine tetkikler yapıldı ,filmler çekildi, bunlar yapılırken
Defalarca hastaneye gittik geldik yatarak ta tedavi etmeyi denediler serumlar ilaçlar verildi..iyileşir gibi olurdu eve çıktıktan sonra ağızdan gıda almaya başladıktan bir süre sonra yine aynı şeyler tekrar ediyordu.haziran 2012 de ameliyata aldılar…arka arkaya 3 operasyon geçirdi,bize barsak dikiş tutmuyor ve fistül oluştu dediler.Babamın hazirandan sonra durumu gittikçe kötüye gitti.kusmalar, ağrı ve barsak akıntısı hat safhada idi.Doktoruyla konuştuğumda karın içini tümörlerin sardığını söyledi.
Ekim sonlarında yine fenalaştı ve acile kaldırdık.tansiyon çok düştü soluk alıp vermesi bozuldu ufak çaplı bir kriz geçirdiğini söylediler.bir süre yoğun bakımda kaldı sonra normal odaya aldılar bu Arada doktoru da bizimle konuşarak son bir müdahale yapıp ameliyatla barsağı torbaya almaya çalışacağını bunu başarırsa babamın yaşam kalitesini düzeltip
ağızdan gıda aldırabileceğinden bahsetti.kabul ettik 6 kasım 2012 de bir ameliyat daha geçirdi. Ama torbaya alamamış doktor yeterli barsak bulamadım dedi sadece biraz yapışıklık gidermiş.Şu an hastanede ağrısı devam ediyor, akıntısı devam ediyor ve kusuyor.
Tavsiye edebileceğiniz farklı bir tedavi yöntemi varmıdır..gerekli olursa babamı istanbul a getirme imkanlarımız mevcut.

Şimdiden ilginize çok teşekkür ediyorum.
nida (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 1
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 16/11/2012 13:12 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#3484
Cvp:kalın barsak kanseri ve fistül 11 Yıl, 5 Ay önce Karma: 7  
Babanıza çok geçmiş olsun, kalın bağırsak kanseri ameliyatı ve tedavisi (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/bagirsak-kanseri.html) sonrasında bağırsak yapışıklığı (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...sak-yapisikligi.html), bağırsak düğümlenmesi (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...ak-dugumlenmesi.html) ve bağırsak fistülü (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/bagirsak-fistulu.html) gibi sorunlar yaşadığı anlaşılıyor. Bu web sitesinin amacı sorunu olan kişileri tedavileri öncesinde doğru yönde bilgilendirmektir. Web siteme üye olurken açıkça belirtildiği gibi, başka bir hekimin veya ekibin tedavisi altında olan hastalara sanal ortamda herhangi bir tetkikin sonuçları, tedavinin veya ilacın etkinliği gibi konularda yorum yapmıyorum. Lütfen tedavinizi yürütmekte olan cerrahi ekibe başvurun ve sorularınızı onlara yöneltin. Birçok kez ameliyat geçirmiş ve bir sağlık kuruluşunda yatmakta olan bir hastanın farklı bir şehre naklinin bir yarar getirmeyeceğine inanıyorum. Kaldı ki Ankara’da başvurabileceğiniz en az altı tane farklı ve gelişmiş olanaklara sahip Tıp Fakültesi mevcuttur. Acilen şifa dileğimle.

Saygılarımla,

Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Profesörü

www.taviloglu.com
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
tr.linkedin.com/in/drtaviloglu
www.dailymotion.com/DrTaviloglu
www.youtube.com/drtaviloglu
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.robotcerrahisi.com
www.safratasi.com
www.kanserbilgileri.net
www.kansercerrahisi.com
www.kildonmesisikayeti.com
www.barsakcerrahisi.com
www.hemoroidbilgisi.com
www.makatkanamasi.com
www.makattacatlak.com
www.hemoroiduzmani.com
www.hemoroidnedir.tv
www.dailymotion.com/hemoroiduzmani
www.youtube.com/hemoroiduzmani
www.facebook.com/HemoroidUzmani
twitter.com/hemoroiduzmani
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1899
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 16/11/2012 13:13 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1