Size geçmiş olsun. Karaciğer enzim yüksekliği ile makatta yanma (
www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastaliklari/makatta-kasinti-pruritus-ani-ve-makatta-yanma.html) arasında direkt bir ilişki yoktur. Burada önemli olan karaciğer enzim yüksekliğinin nedenidir, şayet karaciğer enzim yüksekliği yoğun alkol kullanımı ile ilişkili ise makatta yanma (
www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...e-makatta-yanma.html) nedeni olabilir.
Makatta yanmaya neden olan gıdalar: süt ürünleri (süt, ayran, yoğurt ve peynir), domates, ketçap, çikolata, fındık, kola, bira, kaju, patlamış mısır, acı, ekşi ve baharatlı gıdaların aşırı tüketimi, turunçgiller, üzüm, kuru erik, incir; çay ve kahve, karbonatlı içecekler, kola gibi kafeinli içecekler ile bira ve şarap gibi mayalı içkilerdir.
Saygılar,
Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Taviloğlu Proktoloji Merkezi
Bağırsak ve makat hastalıkları tedavisi