Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

Rektovajinal endometriozis ameliyatı
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: Rektovajinal endometriozis ameliyatı
#4498
Rektovajinal endometriozis ameliyatı 9 Yıl, 6 Ay önce Karma: 0  
Selamlar hocam bundan iki bucuk ay once siddetli kasik agrilari makat agrisi ve tuvalete cikamama sikayetiyle doktora gittim bagirsaktan suphelenildi gastro enterelojiye gittim irm pelvik te rektovajinal endometriozis denildi buna rqgmen rektoskopi namometri anal ve defekografi yapildi bagirsak ic yuzeyi temiz jinekologa yonlendirildim iki jinekolog da bana rektuma yapisiksa diye ameliyat onermediler rektuma yapisik sa diye ki bu sadece bi suphe insan bu halde yasamaya mecbur birakilirmi kanser bile tedavi edilirken.turkiyede yasamiyorum inanin hem bedensel hem ruhsal inanilmaz cokusteyim size sorum die ameliyati yapiyomusunuz yada die ameliyati yapan bi meslektasiniz varsa onerebilirmisiniz lutfen...
durdane79 (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 1
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 01/11/2014 17:23 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#4499
Cvp:Rektovajinal endometriozis ameliyatı 9 Yıl, 6 Ay önce Karma: 7  
Şiddetli kasık ağrısı, makat ağrısı (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastaliklari/makatta-agri.html) ve dışkılama zorluğu (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/diskilama-guclugu.html) yakınmaları ile başvurduğunuz hekim ‘’rektovajinal endometriozis’’ veya ‘’bağırsakta endometriozis’’ tanısı koymuş. Bağırsakta endometriozis hastalığı, İngilizce kaynaklarda ‘’deep infiltrating endometriosis’’ veya kısaltılmış adı ile ‘’DIE’’ olarak anılmaktadır. Size de bu amaçla rektoskopi (www.taviloglu.com/endoskopi/rektoskopi.html), anal manometri (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastalik...ektal-manometri.html) ve defekografi (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastaliklari/defekografi.html) tetkikleri yapılmış.

Endometriozis doğurganlık çağında olan kadınların % 6-10’unu etkileyen bir hastalıktır. Tüm endometriozis olgularının yaklaşık % 20’si ‘’DIE’’ olarak tanımlanan grupta yer alır ve yine olguların % 5-10’unda sorun sindirim sistemini de ilgilendirmektedir. Sindirim sistemini tutan ‘’DIE’’ olgularının, % 80’i rekto-sigmoid bölgede ve % 20’si kalın bağırsağın başlangıcı olan ileo-çekal bölgede yer alır. DIE tarafından kalın bağırsağın en sık tutulduğu bölüm olan rektum’u ilgilendiren bir sorun olduğunda rektum kanseri (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/rektum-kanseri.html) varlığında gerçekleştirilen laparoskopik anterior rezeksiyon olarak adlandılan ameliyat tercih edilir. Rektum kanseri (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/rektum-kanseri.html) varlığında, zorunlu olarak gerçekleştirilen bu ameliyat ‘’DIE’’ gibi kanser dışı iyi huylu sorunlarda yapıldığında, çekinilen komplikasyonu ameliyat sonrasında bağırsağın birleştirildiği yerden sızıntı (anastomoz kaçağı) olmasıdır. Bu nedenle, ameliyat konusunda çok detaylı araştırma yapılıp, mutlak ameliyat gerekliliği varlığında ise, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı ile Genel Cerrahi Uzmanı birlikte karar alırlar. Şayet sorununuz ‘’DIE’’ ise sizin yaşadığınız ülkede kolorektal cerrahi (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/kolorektal-cerrahi-ve-proktoloji.html) konusunda hizmet veren bir Genel Cerrah’tan yardım almanız yerinde olur. Kolorektal cerrahi ve proktoloji (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...i-ve-proktoloji.html) ile ilgili bu tür tedavileri gerçekleştiren ekibimizden yardım almak isterseniz, randevu hattımızı (www.taviloglu.com/iletisim.html) arayabilirsiniz. Ekibimizin SGK, SSK, Bağkur veya Emekli Sandığı gibi sosyal güvenlik kurumları ile anlaşması yoktur.

Saygılarımla,

Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Profesörü

www.taviloglu.com
www.tavilogluproktoloji.com
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
tr.linkedin.com/in/drtaviloglu
www.dailymotion.com/DrTaviloglu
www.youtube.com/drtaviloglu
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.kanserbilgileri.net
www.kansercerrahisi.com
www.kildonmesisikayeti.com
www.barsakcerrahisi.com
www.hemoroidbilgisi.com
www.makattacatlak.com
www.hemoroiduzmani.com
www.dailymotion.com/hemoroiduzmani
www.youtube.com/hemoroiduzmani
www.facebook.com/HemoroidUzmani
www.facebook.com/Tavilogluproktoloji
twitter.com/hemoroiduzmani
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1900
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 01/11/2014 18:31 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1