Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

rektum ameliyatı sonrası dışkı kaçırma
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: rektum ameliyatı sonrası dışkı kaçırma
#5219
rektum ameliyatı sonrası dışkı kaçırma 8 Yıl, 10 Ay önce Karma: 0  
Babam 61 yaşında.2 ay önce Rektum ameliyatı oldu.1 ay önce de tek böbrek olduğu ve sıvı kaybından böbreği sıkıntıya girdiği için torbası ameliyattan 3 hafta sonra kapatıldı.Torba kapatma ameliyatının üzerinden yaklaşık bir ay kadar zaman geçti.
Amaeliyatları başarılı geçti ve rektum kanseri tamizlendi yayılmada görülmedi.
Ancak ameliyat bölgesi makata 4,5 cm kadar yakın olduğu için ameliyattan sonra halen büyük abdestini tutmakta zorluk çekiyor. kegel egzersizi önerdiler. 6 ay kadar ayda 5 gün düşük dozda damardan kemoterapi alacak 1 ayın 5 günü bitti. Kemoterepi başladığından beri basuru artmıştı.Makatta aşırı yanma ve çok sık tuvalete gitme oluyordu.İshali yoktu.Basur için ilaç kullanıyor.Yanması azaldı.Ama sık sık tuvalete gitme isteği devam ediyor.Gidince de az miktarda sıvı yada sıvıdan biraz koyu dışkı çıktığını ama tamamen boşalmadığını bir süre sonra yine dışkılama ihtiyacıyla tuvalete gitttiğini söylüyor.
Makat bölgesi kaslarını yeterince sıkamadığı için de az az gelen bu dışkılar tuvalete hemen yetişemezse altına kaçırmasına sebep oluyor bu da hayat kalitesini düşürüyor evden çıkmıyor.
çeşitli stimülasyonların olduğunu okudum sitenizde. mersinde bunu yapabileceğimiz bir yer varmı.ne kadar işe yarar. bunun için kendi yapacağı egzersizlerin sonucunu beklemelimiyiz yoksa hemen harekete mi geçilmeli.Bu kasları güçlendirmek için bir cihaz yommu evde kendimizin alıp uygulayabileceği.Yardımcı olursanız sevinirim.teşekkürler.
bluecity (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 1
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#5222
Cvp:rektum ameliyatı sonrası dışkı kaçırma 8 Yıl, 9 Ay önce Karma: 7  
Babanıza çok geçmiş olsun, iki ay önce rektum kanseri (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/rektum-kanseri.html) nedeni ile ameliyat edildiğini, aynı seansta uygulanan bağırsak torbasının (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/stoma.html) kısa bir süre sonra kapatıldığını, ancak halen dışkı kaçırma (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/bagirsak-inkontinensi-gaz-ve-diski-kacirma.html) ve hemoroid (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastaliklari/hemoroid-basur.html) gibi sorunlarının olduğunu yazmış ve dışkı kaçırma (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...e-diski-kacirma.html) için cihaz önerisinde bulunmamızı istemişsiniz. Foruma üyelik aşamasında açıkça belirtildiği gibi, ekibimiz sanal ortamda ameliyat sonrası dönemdeki sorunlarla ilgili yorum yapmamaktadır. Lütfen babanızı ameliyat eden ve Kegel egzersizlerini öneren cerraha veya cerrahi ekibe başvurunuz ve sorularınızı onlara yöneltiniz. Acil şifa dileğimle.


Saygılar,

Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Profesörü

www.taviloglu.com
www.tavilogluproktoloji.com
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.hemoroidbilgisi.com
www.makattacatlak.com
www.hemoroiduzmani.com
www.kildonmesisikayeti.com
www.kanserbilgileri.net
www.kansercerrahisi.com
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
tr.linkedin.com/in/drtaviloglu
plus.google.com/101286043113581809324
www.dailymotion.com/DrTaviloglu
www.youtube.com/drtaviloglu
www.facebook.com/Tavilogluproktoloji
twitter.com/hemoroiduzmani
www.dailymotion.com/hemoroiduzmani
www.youtube.com/hemoroiduzmani
www.facebook.com/HemoroidUzmani
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1899
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 06/07/2015 23:40 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1