Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

Ailevi bağırsak kanseri kaderimiz mi?
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: Ailevi bağırsak kanseri kaderimiz mi?
#6497
Ailevi bağırsak kanseri kaderimiz mi? 5 Yıl, 9 Ay önce Karma: 1  
Kolon kanserinde genetik faktörler ve kader bağlantısı var baba 50 yaşında kanserden ölüyor çocuk 70 yaşında kanserden ölüyor aralardaki yaş farkının sebebi nedir? Araştırılmalı herkes kendi kaderini yaşıyorsa neden aynı yaşlarda yakalanmiyorlar? Kolon kanseri ve birçok kanser genetik ama neden bazıları uzun yaşıyor ve kanserden ölen akrabalar zincirleme herkes kanserden ölüyor aynı akraba guruplari farklı kanser türlerine yakalanıyor büyük babaları kolon kanseri diğer fertler farklı kansere yakalanıyor?
Bende çevremdeki kanserli hastalara bakıyorum hepsinin kökeninde ailden gelen bir hastalık zinciri bu duruma göre kansen taşıyıcı gen değiştiriyor bazı bünyelerinde çok etkili güçlü bunyelerde direniyor sanki adam kanserli 80 yaşına kadar yaşıyor babası onun kadar şanslı değilmiş onu demek istedim
hasta sorunu (Kullanıcı)
Platinum Boarder
Gönderiler: 787
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#6498
Cvp:Ailevi bağırsak kanseri kaderimiz mi? 5 Yıl, 9 Ay önce Karma: 7  
Bağırsak kanseri (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/bagirsak-kanseri.html), rektum kanseri (www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/rektum-kanseri.html) veya makat kanseri (www.taviloglu.com/makat-bolgesi-hastaliklari/makat-kanseri.html) tanısı alan hastaların % 90’ının, 50 yaş üzerinde olduğu belirlenmiştir. 2007 yılı ABD resmi istatistiklerine göre kalın bağırsak ve rektum kanserine yakalanma olasılığı her 100,000 kişide 52’dir. Yaşam boyu bağırsak kanseri ve rektum kanseri gelişme riski % 5-6 olarak belirlenmiştir. Toplumda bağırsak kanseri gelişme riski, erkeklerde % 2.9 ve kadınlarda ise % 2.2 olarak belirlenmiştir. Genellikle, 40 yaştan sonra bağırsak kanseri riski artmaya başlar. Sanılanın aksine, bağırsak kanseri ve rektum kanseri gelişen kişilerin % 75’inde hiçbir risk faktörü belirlenmemiştir. Ailede birinci derecede akrabalarında, bağırsak kanseri olan kişilerde, bağırsak kanseri riski 1.8 kat artar. Ailesinde bağırsak kanseri öyküsü bulunan kişilerin, akrabalarında kanserin belirlenme yaşından 10 yıl önce, kolonoskopi (www.taviloglu.com/endoskopi/kolonoskopi.html) tetkiki yaptırmalarında yarar vardır, yani, babası 50 yaşında bağırsak kanserine yakalanan bir kişinin, 40 yaşında kolonoskopi yaptırması gerekir. Ailelerinde familyal adenomatozis polipozis - FAP veya Lynch sendromu (HNPCC veya kalıtsal nonpolipozis kolorektal kanser - www.taviloglu.com/bagirsak-hastaliklari/...irsak-polipleri.html) gibi sorunlar bulunan hastaların ise kalıtımsal bağırsak kanseri riski açısından düzenli takip altında olmaları gerekir. Bu tür hastaların takipleri Gastroenteroloji (İç Hastalıkları) Uzmanları tarafından gerçekleştirilir.

Saygılarımla,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Taviloğlu Proktoloji
Bağırsak ve makat hastalıkları tedavisi

www.taviloglu.com
www.tavilogluproktoloji.com
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
www.hemoroiduzmani.com
www.facebook.com/drtaviloglu
www.instagram.com/tavilogluproktoloji
www.twitter.com/DrTaviloglu
tr.linkedin.com/in/drtaviloglu
plus.google.com/101286043113581809324
www.dailymotion.com/DrTaviloglu
www.youtube.com/drtaviloglu
www.dailymotion.com/hemoroiduzmani
www.youtube.com/hemoroiduzmani
www.facebook.com/HemoroidUzmani
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1899
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1