Kara buğday, kuzukulağıgiller ailesinden bir bitki türü olup, buğdaya göre protein ve yağ açısından verimliliği düşüktür. Yapısı bir tahıldan çok, kabuklu yemişe uygunluk gösterir. Karabuğday gluten içermez, çölyak hastaları ve gluten alerjisi olanlar için kullanımı uygundur. Hayvanlarda yapılan çalışmalarda, kara buğday tüketimi ile bağırsak kanseri sıklığının azaldığı saptanmıştır.
Saygılar,
Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Taviloğlu Proktoloji
Kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının ameliyatlı ve ameliyatsız tedavisi
www.taviloglu.com
www.tavilogluproktoloji.com
www.genelcerrah.com
www.hemoroiduzmani.com
www.youtube.com/drtaviloglu
www.instagram.com/tavilogluproktoloji
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
tr.linkedin.com/in/drtaviloglu