Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

Toplu taşımada koku sızıyor
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: Toplu taşımada koku sızıyor
#7172
Toplu taşımada koku sızıyor 1 Yıl, 10 Ay önce Karma: 1  
Hocam lütfen yardımcı olun toplu taşımada sanki koku sızıyor bu yıl çıktı bu nasıl sonlandırıcam ve gaz cıkarmadan oluyo bana bu sanki siziyo
hasta sorunu (Kullanıcı)
Platinum Boarder
Gönderiler: 787
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#7176
Cvp:Toplu taşımada koku sızıyor 1 Yıl, 10 Ay önce Karma: 7  
Fasülye, mercimek, lahana, Brüksel lahanası ve soğan gibi bazı gıdalar bağırsak gazının veya dışkının kötü koku almasına neden olabilir. Makatta kötü koku: hazımsızlık (dispepsi), bağırsak bakterilerinde (mikrop) artış, kabızlık, gaz ve dışkı kaçırma, ileri evre hemoroid, makat fistülü veya apsesi, salgı yapan villöz adenom, makat kanseri, rektosel, makat sarkması, iltihabi bağırsak hastalığı, vb. çeşitli durumlarda olabilir.

Geçmiş olsun. Yapılan Genel Cerrahi, İç Hastalıkları ve Cildiye gibi kontrollerinde bir sorun belirlenmemesi durumunda, son yıllarda makatta kötü koku sorununun, psikolojik sorunlar ile yoğun ilişkisinin olduğu belirlenmiştir. Bu sorun Psikiyatri alanında, ‘’olfaktör referans sendromu (ORS)’’ olarak adlandırılmaktadır. Çok sayıda çalışmada, bu sorunun ağırlıklı olarak, kaygı bozukluğu (anksiete) ve takıntı bozukluğu (obsesif kompulsif bozukluk – OKB) gibi psikolojik sorunların varlığında rastlandığı bildirilmektedir. Bu hastalar, makat bölgesinde ‘’Genel Cerrahi muayenesinde belirlenen bir sorun olmamasına rağmen’’, vücut genelinde veya makatta kötü koku varmış gibi hissederler ve bu nedenle toplumsal alanlardan kaçar ve giderek içlerine kapanırlar. Bu kişilerin, sorunlarına çözüm bulamadıklarını ileri sürerek, sürekli farklı hekimlere başvurdukları gözlenmiştir. Muayene sonucunda, makat bölgesinde kötü kokuyu açıklayan bir sorun belirlenmedi ise; bulunduğunuz bölgede, İç Hastalıkları (Gastroenteroloji), Diyetisyen ve Psikiatri Uzmanları’nın ortaklaşa çalıştığı bir Tıp Fakültesi, Şehir Hastanesi veya bir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurmanız uygun olur.

Saygılar,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Taviloğlu Proktoloji
Kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının ameliyatlı ve ameliyatsız tedavisi

taviloglu.com
www.youtube.com/drtaviloglu
www.tavilogluproktoloji.com
www.genelcerrah.com/
www.hemoroiduzmani.com
www.instagram.com/tavilogluproktoloji
www.facebook.com/drtaviloglu
www.twitter.com/DrTaviloglu
tr.linkedin.com/in/drtaviloglu
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1899
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1