Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

Rektum kanseri
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: Rektum kanseri
#755
Rektum kanseri 14 Yıl, 5 Ay önce Karma: 0  
Oğlum 26 yaşında.Eylül ayının 25!inde kolonoskopi yapıldı.Rektum kanseri teşhisi konuldu.İzmir 9 Eylül Üniversitesi hastanesinde 10 gün yattı.Onkoloji hastanesine gönderdiler.5 hafta radyoterapi ve kemoterapi tedavisi gördü.Şikayetleri yok denecek kadar azaldı.Görüştüğümüz genel cerrah yapılacak ameliyat sırasında makatını kaybedebileceğini söyledi.Torba bağlanabileceğini ifade etti.
Acaba oğluma robot teknolojisi uygulanabilir mi?Maliyeti
ne kadardır?Oğlum genel sağlık sigortasına dahildir.Hastanenizde tedavi imkanı mümkün müdür?İstenirse kolonoskopi ve tomografi raporlarını gönderebilirim.Tespit edilen kitle anüsten 5 cm içeride.
Bilgi verirseniz sevinirim.Saygılar.
zafercarpaz (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 1
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#757
Cvp:Rektum kanseri 14 Yıl, 5 Ay önce Karma: 7  
Geçmiş olsun, 26 yaşındaki oğlunuzda makatın 5 cm içerisinde rektum kanseri olduğu ve ameliyat öncesinde radyoterapi ve kemoterapi tedavisi aldığı yani bizim terimimizle neoadjuvan radyo-kemoterapi aldığı anlaşılıyor. Bu mesafedeki rektum kanserlerinin tedavisinde hangi tekniğin uygulanacağına karar vermek için öncelikle endorektal MR veya endorektal ultrason (ERUS) veya endosonografi yapmak gerekir. Burada tümörün makatı çevreleyen kaslar ve lenf bezleri ile ilişkisini anlamak ve ona göre hareket etmek gerekir. Oğlunuzun durumunda teorik olarak robot cerrahisi veya laparoskopik cerrahi uygulanabilir. Bu durumda aşağıya bağlantı yapılabilir, ancak bu kadar alt seviyedeki tümörlerde, kalın bağırsak makata bağlansa bile muhtemelen geçici olarak torba (ileostomi veya kolostomi) yapmak gerekecektir. Bu arada, bu kadar alt seviyedeki rektum kanserlerinde, belirli bir oranda kalıcı torba (kolostomi) gerekeceğini unutmamak gerekir. Benim görev yaptığım hastanede robot cerrahisi için sosyal güvenlik kurumu (SGK) anlaşması bulunmamaktadır. Ancak, robot cerrahisi ile bu ameliyat Ankara’da Atatürk EAH’de yapılıyor (www.tumgazeteler.com/?a=5601891) ve devlet hastanesi olması dolayısı ile SGK’dan yararlanabilirsiniz.

Saygılarımla,

Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Profesörü
barsakcerrahisi.com
robotcerrahisi.com
kanserbilgileri.net
genelcerrah.com
drtaviloglu.tv
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1907
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1