Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

Barsağın divertiküler hastalık dieti ömür boyu mu
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: Barsağın divertiküler hastalık dieti ömür boyu mu
#813
Barsağın divertiküler hastalık dieti ömür boyu mu 14 Yıl, 3 Ay önce  
Sayın hocam, babam 68 yaşında ve barsak divertikül hastalığı teşhisi konuldu. Lifsiz diyetle beslenmesi önerildi, bunu ömür boyu mu veya ne sure ile devam ettireceğimiz söylenmedi. Bize ne önerirsiniz? Saygılar
Misafir167 (Ziyaretçi)

Son Düzenleme: 26/01/2010 21:06 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#816
Cvp:Barsağın divertikül hast. dieti ömür boyu mu? 14 Yıl, 3 Ay önce Karma: 7  
Divertiküler hastalıkta liften zengin diyetle beslenmek gerekir. Günde ortalama 25-30 gram lif tüketmek gereklidir. En az 8 bardak su (1.5 Lt) tüketmek gereklidir. Ayrıca, düzenli egzersiz vey a spor yapmak bağırsak hareketlerini olumlu yönde etkilemektedir. Divertiküler hastalıkta: bakla, nohut, kurufasülye, bezelye, mercimek, patlamış mısır, fındık, kepek, tahıldan zengin müsli ve cornflakes, pirinç, elma, muz ve armut gibi meyveler, brokoli, havuç ve kabak gibi sebzelerin yenmesi yararlıdır.

Divertikülit atağı sırasında ideal olan sıvı bir diyet tarzı ile yani katı bir gıda almadan beslenmektir. Meyve suyu içilmesi önerilir ancak meyve özü olmamalıdır. Sıvı diyet ile kast edilen: et suyu içeren çorbalar, elma, vişne ve üzüm suyu ve jöledir. Doktorunuzun önerisi ile sulu diyeti takiben önce liften fakir katı bir diyete ve ardından da liften zengin diyete dönülür. Düşük lifli katı diyette, meyve konservesi veya meyve kompostosu (elma vb.), konserve veya haşlanmış sebzeler (soyulmuş olmalıdır), süt ve yoğurt, yumurta, tahıldan fakir müsli ve cornflakes, iyi haşlanmış et, makarna, beyaz ekmek ve beyaz pirinç yer alır.

Saygılarımla,

Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Profesörü
www.barsakcerrahisi.com
www.genelcerrah.com
www.drtaviloglu.tv
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1907
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Son Düzenleme: 26/01/2010 21:07 tarafından DrTaviloglu.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1