Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.    Kayıp Parola?

makattan açık renkte kan gelmesi
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
Makattan Kanama hakkında her şeyi sorabileceğiniz bölüm.
EN ALTSayfa: 1
BAŞLIK: makattan açık renkte kan gelmesi
*
#1092
makattan açık renkte kan gelmesi 13 Yıl, 9 Ay önce Karma: 0  
merhaba hocam benim sorunum son 1 haftadır wc ye çıktığımda anüsten açık kırmızı resnkte kan geldiğini gördüm ve makatta kaşıntı oluyordu arada sırada,ayrıca wc ihtiyacımı giderdikten sonra anüste bir yanma oluşuyor sık olmamakla beraber.ne yapmam gerekiyor dr a gitmelimiyim ne önerirsiniz yardımlarınız için tş ederim..
nopanic (Kullanıcı)
Fresh Boarder
Gönderiler: 1
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
#1093
Cvp:makattan açık renkte kan gelmesi 13 Yıl, 9 Ay önce Karma: 7  
Size geçmiş olsun, bir haftadan beri makattan parlak kırmızı renkte kan gelmesi ve kaşıntı gibi yakınmalarınız var. Makatta kaşıntı (pruritus ani): Makatta ıslanma, hemoroid (basur), makatta çatlak (anal fissür), çay ve kahve tüketimi, karbonatlı içecekler, süt ürünleri, domates, ketçap, peynir, çikolata ve fındık nedeniyle olabilir. Temizlik eksikliğinden dolayı makatta kaşıntı gelişmesi sık rastlanılan bir durum değildir. Ancak, makatta kaşıntı sorunu olan kişilerin büyük bölümünün makat bölgesini su ve sabun ile yıkadığı bilinmektedir. Bu durum makat bölgesindeki koruyucu özelliği olan bazı yağların yok olmasına neden olur ve böylelikle sorun daha komplike bir hal alır. Bu nedenle makatta kaşıntı yakınması temizlik sorunu olan kişiler yerine makat bölgesini aşırı temizleyen kişilerde görülür. Makatta kaşıntıyı (pruritus ani) azaltmak için: makat bölgesini ılık su ile yıkamak ve sonra nemli tuvalet kağıdı ile kurulamak gerekir. Normal tuvalet kağıdı kullanımından ve makat bölgesinde kaşınan bölgede sürtünme hareketinden kaçınmak gerekir. Makat bölgesini travmadan korumak gerekir. Makat bölgesine sabun ve tuvalet kağıdı temasından kaçınmak gerekir. Doktorun önerdiği ilaçlar dışında ilaç kullanılmamalıdır. Bir hafta içinde yakınmalarda kısmi azalma görülürken, tedavinin ortalama 6 hafta kadar devam edeceğini hastanın kabullenmesi gerekir.

Makattan kanama: 1. Basur (hemoroid) : Hamilelik, sürekli kabızlık ve yanlış tuvalet alışkanlıkları nedeniyle 50 yaş civarındaki her iki kişiden birinde görülen basur veya hemoroid, makat bölgesindeki damarların genişlemesi (varisi) olarak tarif edilir. Tuvalet kağıdında, tuvaletin haznesinde veya büyük abdestinizde parlak kırmızı renkli kan ve dışkılamada ağrı olabilir. Makattan kanamanın en sık görülen nedeni hemoroiddir. 2. Makat çatlağı (fissür) : Makatta çatlak yada tıbbi ifadesi ile ‘anal fissür’ anüs (makat) bölgesini örten deride ağrı, kanama ve kaşıntıya yol açan küçük bir yırtık veya çatlaktır. 3. İltihaplı (infeksiyonlu) ishal: Ani gelişen ishal, mide bulantısı, kusma, baş ağrısı, karın krampları, düşük ateş ve yorgunluk olabilir. Bu ishalin nedeni gıda zehirlenmesi olabilir. 4. Bağırsak kanseri: dışkıda kan görülmesi, bağırsak alışkanlıklarında değişiklik; bir haftadan uzun süren kabızlık, ishal ya da dışkı çapının incelmesi gibi, bağırsağın tam olarak boşalamama hissi, karın ağrıları, nedeni açıklanamayan kansızlık ve yorgunluk hissi, nedeni olmayan kilo kaybı gibi belirtiler gösterir. Makattan kanama durumunda, hastalarımızın büyük bir çoğunluğu başlıca utanma duygusu nedeniyle, ya bir yakınından bilgi almakta, ya da bir eczaneye başvurarak gelişigüzel ilaç almayı tercih etmektedirler. Bu durum, tanıda gecikmeye sebep olmakta ve altta yatan hastalığın çoğu zaman ilerlemesine neden olmaktadır. Bu nedenle makattan kanama varlığında; doğru davranış, bir Genel Cerrahi Uzmanı’na (tercihan yoğun olarak Kolorektal Cerrahi ile uğraşan bir Genel Cerrah) başvurmak olmalıdır.

Saygılarımla,

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
Genel Cerrahi Uzmanı
DrTaviloglu (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 1889
graph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
 
EN ÜSTSayfa: 1